“Салофалк” е едно от лекарствата, изнасяни нелегално, стана ясно след разследване на специалните служби

След съвместно разследване на прокуратурата, ГДБОП и ДАНС, и последвала спецакция, стана ясно, че “Салофалк” е един от множество медикаменти, които са били изнасяни нелегално от страната. Целта на паралелния износ е била препродаване на лекарствата в страни от Западна Европа. Медикаментите са изземани от болнични заведения и аптеки, като за момента са задържани 7 души по случая.

Проблемът с недостига на “Салофалк” в аптеките из страната е наличен от години. От “Българска асоциация болест на Крон и улцерозен колит” винаги сме се старали да уведомяваме пациентите относно локациите, на които може да бъде намерено лекарството. Надяваме се, че с разрешаването на този случай, “Салофалк” вече няма да бъде дефицитно лекарство на българския пазар и скоро ще бъде достъпен за всички пациенти, независимо от населеното място. БАБКУК изразява съпричасност и към пациентите с други заболявания, които са били афектирани.

Снимка: МВР

3 Comments

  1. Донита

    Просто нямам думи…Корупцията и мафията бавно,но сигурно унищожават българина.Това си е чист геноцид.

  2. Донита

    Просто нямам думи…Корупцията и мафията бавно,но сигурно унищожават българина.Това си е чист геноцид.По същия начин се действа и с Хумирата.

  3. Надка

    Виждам тази статия с огромно закъснение, но бих искала да благодаря за съдействието, което ми оказваше пациентската организация и в частност Мартин през всичките месеци, в които намирането на Салофалк с рецепта от Здравната каса беше истинско приключение. Благодарна съм за информацията за аптеки с наличности, за телефонните контакти, за отзивчивостта и за резултата, който се постигна. С удоволствие мога да потвърдя, че от няколко месеца не ми се налага да чакам, да плащам допълнително и да се чувствам безсилна пред системата. Не знам, кое ще съсипе държавата, но се радвам, че има млади хора, които имат желание за действие и знаят, как да го направят. Благодаря! Подкрепям Ви !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *