Изложба “Да направим невидимото видимо”

На 22 май бе официалното откриване на изложбата “Да направим невидимото видимо”, с която “Българска асоциация болест на Крон и улцерозен колит” отбеляза световният ден на хората страдащи от хронични възпалителни чревни заболявания. Инициативата бе организиране съвместно с Националната художествена академия, като в проекта участват 15 студента от специалностите “Живопис” и “Стенопис”, на които на церемонията бяха връчени почетен сертификат и парична награда, с която БАБКУК иска да благодаря за тяхното участие в проекта. На откриването присъстваха представители на асоциацията, НХА и журналисти.

На 19 май всяка година се отбелязва Световният ден на възпалителните чревни заболявания (World IBD Day). Инициативата се отбелязва в повече от 50 страни на 5 континента и има за цел да повиши информираността в обществото за ВЧЗ и предизвикателствата, с които хората живеещи с тези заболявания се сблъскват.

Изложбата ще е достъпна за посетители до 31 май в галерия “Дега”, която се намира на адрес гр. София, ул. „Княз Борис I“ 96, след което идеята е да гостува на различни гастроентерологични клиники в столицата и страната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *